Home
Aktuálne dianie
O nás
Činnosť
Archív
EDS
Kontakt
Stará Bystrica
Tento rok sú u nás

      Lilianna z Ruska 

 

 

 

 Hello, my name is Barbara and I am from Austria. I am in Slovakia as a voluntaire, working in the CVČ in Stara Bystrica.

My EVS started at 5. oktober and I will stay here for 10 months. In CVČ I am helping in different clubs, like german club, zumba or girls club. As a native german speaker I am also invited to schools talk with students in german lesson. It is very interesting for me, because I had no idea, how heavy it can be to learn german. I enjoy working with children very much and have a lot of fun, making new experiences with them every day.

Ahoj, moje meno je Barbara a som z Rakúska. Na Slovensku som ako dobrovoľníčka a pracujem v Centre voľného času Stará Bystrica.

Moja EDS začala 5. októbra a ostanem tu desať mesiacov. V CVČ pomáham na rôznych krúžkach, na nemčine hrou, na zumbe a v klube dievčat. Ako nemecky horoviaca, bývam prizvaná aj na hodiny nemeckého jazyka so žiakmi v škole. Je to veľmi zaujímavé pre mňa, pretože som nemala prestavu, aké ťažké je učiť nemčinu. Veľmi ma baví práca s deťmi, veľa zábavy je s nimi, každý deň mám nový zážitok s nimi.

 

 

 

 
EDS

Európska dobrovoľnícka služba (EDS) v  Centre voľného času v Starej Bystrici

Najprv niekoľko slov o tom, čo vlastne EDS je, kto a ako sa môže zapojiť, čo je prínosom tohto projektu...

EDS je Európska dobrovoľnícka služba, ktorá umožňuje mladým ľuďom vycestovať von do zahraničia a realizovať tak projekt EDS v niektorej z členských krajín Európskej únie, prípadne v ostatných krajinách sveta.

Téma projektu môže byť rôznorodá a dotýkať sa oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, umenia, ekológie, práci s deťmi a mládežou…

Hlavným cieľom EDS je podporiť solidaritu a toleranciu medzi mladými ľuďmi a umožniť im tak skúsenosť z neformálneho vzdelávania. EDS môže pomôcť mladým ľuďom získať nové zručnosti a skúsenosti a podporiť tak ich osobnostný ako aj profesionálny rast.

Celý článok...
 
Jesenné prázdniny
Počas jesenných prázdnin ani naše cvč nebolo zatvorené. Práve naopak, žišlo sa tu kopec detí , aby sa s našim dobrovoľníkom Rodolfom naučili hrať národnú brazílsku hru Petaka, národný brazílsky tanec a kopec iného. 
Celý článok...
 
VEČER S GIUSEPPEM

Piatkový podvečer 27.05.2011 sme využili na stretnutie s mladými ľu´dmi, ktorí si našli čas a prijali naše pozvanie. Giuseppe si pre nich pripravil prezentáciu o programe Mládež, konkrétnejšie o EDS. Aj keď mladí ľudia niečo o tomto programe vedia, nie dosť na to, aby sa doň aktívne zapojili, preto tieto informácie uvítali a verím, že v budúcnosti budú uvažovať o možnostiach, ktoré im ponúka.

V ďalšej časti sa zabavili pri zoznamovacích hrách a pri aktivitách na uvoľnenie a relax. Prišli na to, že hry nie sú len pre malé deti, ale je to perfektná vec na navodenie skvelej atmosféry.

Celý článok...
 
Noví dobrovoľníci u nás!
Aj tento rok bude spestrením našej činnosti prítomnosť dobrovoľníkov zo zahraničia, ktorí sa budú zapájať do aktivít centra voľného času. V tomto školskom roku budú dokonca dvaja - Daniel z Brazílie a Táňa z Rakúska. Okrem jazykových zručností nám počas roka predstavia kultúru svojej krajiny, prinesú nové nápady. Dnes 9. septembra 2009 pozývame všetkých na prvú zoznamovaciu akciu s nimi. Pripravili si pre Vás rôzne hry a ešte veľa iného - nechajte sa prekvapiť!
 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 11 - 15 z 18

Dúfame, že sa Vám naša internetová stránka páči a každý si tu nájde niečo, čo ho zaujme. A ak nemáš rád nudu, pridaj sa k nám - vyber si z našej ponuky a zabávaj sa s nami!