Home
Aktuálne dianie
O nás
Činnosť
Archív
EDS
Kontakt
Stará Bystrica
Multikultúrny víkend

Jedným z posledných podujatí, ktoré pripravil na víkend 11.-12.06.2011 náš taliansky dobrovoľník Giuseppe bol multikultúrny víkend v CVČ Stará Bystrica. Cieľom tohto podujatia bolo prezentovať Európsku dobrovoľnícku službu ako šancu pre mladých ľudí dostať sa do sveta, spoznať inú kultúru, stretnúť nových kamarátov, získať nové skúsenosti.

Podujatia sa zúčastnili dobrovoľníci EDS, ktorí pracujú v rôznych slovenských organizáciách, mladí ľudia z okolia a deti z našej obce.

Dopoludnia bol pre deti pripravený zápas v „živom kalčete“ , čo bolo pre nás všetkých úplnou novinkou a taktiež iné zábavno-súťažné hry.

Po dobrom guláši, ktorý nám pripravil na ihrisku p. Milan Vakula akcia pokračovala maľovaním oporného múru pred CVČ. Keďže sa u nás stretli mladí ľudia z Brazílie, Uruguaya, Talianska, Nemecka, Lotyšska a Arménska téma maľovania bola jasná – priateľstvo medzi národmi, vzájomné spolunažívanie a porozumenie.

Večer patril mladým ľuďom, ktorí si spoločnej opekačke dlho do noci mali čo rozprávať. Giuseppe, ktorý mal preskúmané a prechodené miestne turistické chodníčky mal pre nich pripravený výlet, takže žiadne dlhé vyspávanie nebolo. Podarilo sa im trochu poblúdiť, ale napokon sa to dobre skončilo a všetci sa v pohode vrátili. Víkend sa vydaril, všetci boli spokojní a odnášali si pekné zážitky.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Dúfame, že sa Vám naša internetová stránka páči a každý si tu nájde niečo, čo ho zaujme. A ak nemáš rád nudu, pridaj sa k nám - vyber si z našej ponuky a zabávaj sa s nami!